Brasov: Un barbat a murit dupa ce a fost plimbat prin spitale

Un alt pacient a murit, după ce a fost plimbat între spitale. Bărbatul din Săcele a fost luat de acasă de două ori cu ambulanța și a trecut de patru ori pe la două spitale în două zile.

Spitalul județean Brașov a deschis o anchetă internă în acest caz.

Ambulanța a fost chemată prima dată la locuința bărbatului pe 9 apirlie. Asistenta a constatat că bărbatul se afla în șoc anafilactic, după ce a luat un medicament piafen pentru o durere de cap.

‘S-a constatat că este vorba despre un șoc anafilactic, pacientul fiind cunoscut cu alergie la algocalmin. El luase piafen, care conține algocalmin. Date fiind aceste informații, s-a solicitt o altă ambulanță, cu medic. Pacientul a fost dus în ambulanță unde i s-a făcut o injecție cu adrenalină, specifică în cazurile de șoc anafilactic. Tot atunci a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Brașov’, a spus directorul Ambulanței Brașov, Liviu Stelea, citat de Mediafax.

În aceeași zi, medicii de la spitalul județean din Braşov l-au trimis acasă pe bărbat. Seara, însă, a început să se simtă din nou rău, iar piciorul unde i se făcuse injecția începuse să i se umfle.

Astfel, familia bărbatului a chemat din nou ambulanța. A fost dus din nou la Spitalul Județean, dar doctorii au hotărât să-l trimită la Spitalul de Boli Infecțioase, unde rămâne a stat câteva ore.

Ulterior, a fost transportat înapoi la Spitalul Județean Brașov, pentru a fi văzut de un chirurg.

Medicul chirurg a constatat că infecția este extinsă la tot piciorul și, sub anestezie generală, bărbatul este supus unei incizii de sus până jos.

Pacientul a murit însă la câteva ore de la intervenție.

Familia bărbatului decedat susține că infecția de la picior a fost cauzată de injecția făcută de medicii de pe ambulanță.