Confidenţialitate

Brașov: Serviciul de Ambulanță, suprasolicitat pentru că oamenii nu vor să meargă la spital | AUDIO

În Brașov, Serviciul de Ambulanță face față cu greu numărului mare de solicitări.

A crescut numărul bolnavilor în stare gravă. Sunt 400 de intervenții zilnice și mai puțin de 60 de ambulanțe.

Din păcate, mulți oameni refuză să meargă la spital de teamă că se îmbolnăvesc de COVID-19, spune managerul Serviciului de Ambulanță Brașov, David Levente:

„Din 7.000 de pacienți, 3.000 rămân acasă pentru că nu vor să meargă la spital. Cheamă ambulanța în speranța că ambulanța rezolvă cazul, cazul depășind nivelul de competență al ambulanței. (…) Peste două zile iarăși sună, iar trebuie să te duci. Avem cazuri din acestea foarte multe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În noiembrie, de exemplu, timpul de intervenție la o urgență a ajuns în Brașov la 24 de minute:

„În mod normal, o ambulanță are ținta să ajungă la o urgență de cod roșu în mediul urban, în 15 minute maximum. În noiembrie, în mediul urban, o ambulanță, la un cod roșu, a ajuns în 24 de minute. De ce s-a ajuns aici? Pentru că sunt mulți bolnavi, bolnavii sunt duși la spital, spitalele sunt arhipline, am avut ambulanțe, au așteptat o oră la spital să li se preia pacientul. Acești timp, crescând, un infarct nu așteaptă, omul ăla poate să moară.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În județul Brașov, au fost confirmate până acum aproape 23.000 de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2, iar rata de incidență în ultimele 14 zile a depășit 5 cazuri la o mie de locuitori.