Brașov: Polițista care a falsificat declarația unei victime a fost trimisă în judecată

O polițistă de la Secția 3 Brașov a fost trimisă în judecată după ce ar fi falsificat declarația unei victime într-un dosar penal pe care îl cerceta.

Ea a fost acuzată de fals material în înscrisuri oficiale.

Anchetatorii spun că polițista a scris într-un proces verbal că nu a primit mai multe înregistrări video, deși acest lucru nu era adevărat.

Dosarul prevedea un furt într-un magazin alimentar.

Ana Magdalena Coman a fost trimisă în judecată, în stare de libertate de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în perioada 21.08.2014 – 02.11.2015, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, inculpata Coman Ana Magdalena, organ de cercetare penală în cadrul Secţiei 3 Poliţie Brasov, a falsificat declaraţia unei persoane vătămate, dată în faţa sa într-un dosar penal, prin alterarea acesteia, respectiv peste consemnările iniţiale, a aplicat pastă corectoare, fiind făcute alte consemnări care schimbă radical declaraţia şi duc la imposibilitatea identificării autorului faptei ce face obiectul dosarului”, anunţă procurorii.

Mai mult decât atât, aceștia spun că ”în aceeaşi perioadă, inculpata a întocmit un proces verbal de investigaţii în care a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că, la solicitarea sa, angajaţii magazinului în care a fost săvârşită fapta i-au comunicat că înregistrările camerelor de supraveghere nu pot fi puse la dispoziţia organelor de poliţie întrucât sistemul de înregistrare a fost nefuncţional”.

Dosarul a fost trimis Judecătoriei Braşov.