Brașov: Polițist cercetat pentru că i-ar fi amenințat pe protestatari

Se fac verificări în cazul unui polițist care a intervenit aseară la protestul inedit creat de brașoveni ca reacție la adoptarea modificărilor Codului Penal în Parlament.

Protestatarii au blocat pentru o vreme traficul în centrul orașului, iar polițistul în cauză este acuzat de aceștia că i-ar fi îmbrâncit și amenințat – transmite corespondenta Europa FM, Cristina Nica.

Zeci de brașoveni au protestat miercuri seara într-o nouă manieră: au traversat strada încontinuu pe la trecerea de pietoni, pe o arteră importantă din centrul orașului, blocând pentru o vreme traficul complet.

Polițiștii și jandarmii au intervenit pentru a îi dispersa pe protestatari.

Au existat și incidente, unele surprinse în fotografiile realizate la fața locului.

Un polițist apare pe imagini, trăgându-l de mână pe unul dintre protestatari.

Despre acest polițist, cei care au luat parte la manifestație spun că i-ar fi îmbrâncit și amenințat că va face uz de armă, dacă nu vor părăsi zona.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Brașov au dispus verificări în acest caz, prin Biroul de Control Intern.

Reamintim, peste 3.000 de persoane s-au adunat în capitală, în Piaţa Victoriei pentru a protesta după votul decisiv dat de Camera Deputaţilor pe modificările aduse Codului Penal.

Manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc în Piaţa Victoriei.

În Piaţa Victoriei a existat şi un incident, când un grup restrâns a încercat să spargă cordonul de securitate, rănind doi jandarmi cu diverse obiecte.

Cei 4 agresori au fost duşi la secţia de poliţie și au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei pentru instigare şi recurgere la acţiuni violente, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

Foto: transilvania365.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS