Confidenţialitate

Brașov: Percheziții la biroul de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției. Mai multe dosare DNA ar fi fost date unor persoane urmărite

Percheziții la Brașov, la biroul de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Sunt suspiciuni că mai multe date din dosarele DNA, dar și de la alte parchete, au fost furnizate unor persoane urmărite.

Mai mulți polițiști de la Direcția de Operațiuni Speciale Brașov sunt suspectați că divulgau informații din dosare ale DNA și ale altor parchete.

Le-ar fi transmis unor oameni de afaceri, potrivit unor surse judiciare citate de Hotnews.ro.

Dosarul vizează, între altele, infracțiuni de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, compromiterea intereselor justiției, favorizarea făptuitorului și fals.

Faptele ar fi fost comise în cursul anilor 2020 și 2022.

Percheziții sunt și la casele unor angajați dar și la sediile unor societăți comerciale.

Fostul șef al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, a fost trimis în judecată anul trecut tot pentru divulgare de informații din anchete. Era vorba de date dintr-un dosar privind atribuirea frauduloasă a unor contracte la spitale din Braşov şi Harghita.

El a fost condamnat luna trecută de Tribunalul Brașov la 6 ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.