Confidenţialitate

O parte din centrul Brașovului, pietonală de Forumul Oraşelor Verzi | VIDEO

Zona Star-Modarom a orașului Braşov va deveni pietonală timp de o săptămână, în timpul Forumului Oraşelor Verzi (FOV), în perioada 6-12 septembrie, ca proiect pilot pentru transformarea definitivă a străzii în spaţiu pentru pietoni, a anunţat, miercuri, primarul Allen Coliban.

“Ne-am propus să facem din oraşul nostru capitala Verde a României, iar pentru asta trebuie să deschidem oraşul către cetăţeni şi către pietoni. De aceea, cu ocazia Forumului Oraşelor Verzi, toată zona aceasta va deveni o zonă pietonală. Aici vor fi ateliere creative, activităţi sportive, zone de lectură. Este un proiect-pilot care ne va permite ulterior o transformare definitivă a acestei zone într-o pădure urbană, cu spaţii pentru pietoni”, a explicat edilul.

Şi alte străzi vor fi închise în oraş, cu ocazia FOV, restricţiile primind avizul Poliţiei rutiere.

Circulaţia va fi închisă în perioada 9-12 septembrie în intervalul orar 10.00 – 22.00, pe câte o bandă din Şirul Ludwig van Beethoven, cu excepţia benzii pe sensul către poarta Ecaterina şi pe Strada Mureşenilor, iar pe Strada Postăvarului în intervalul orar 10.00 – 15.00.

Alte restricţii vor exista pe străzile Lacurilor – Calea Bucureşti – Toamnei – Mihail Kogălniceanu – Iuliu Maniu – Nicolae Iorga – Mureşenilor şi Piaţa Sfatului, unde va avea loc o închidere secvenţială a circulaţiei în intervalul orar 16.00 – 18.00, cu ocuparea în întregime a benzilor de circulaţie pe sensul de mers şi escortă din partea Poliţiei Rutiere, pentru parada bicicliştilor, organizată în data de 12 septembrie.

Programul de aprovizionare al unităţilor comerciale nu va fi afectat de aceste restricţii, iar voluntarii FOV vor distribui, în weekend, în cutiile poştale ale cetăţenilor din zonă şi către agenţii economici informări în legătură cu restricţiile menţionate, a mai precizat Primăria Braşov.

FOTO: Unsplash/Gabriella Clare Marino