Confidenţialitate

Brașov: Medicii de la Spitalul Județean nu mai efectuează operații decât în regim de urgență. Unitatea are datorii la furnizori | AUDIO

La Spitalul Județean Brașov nu se mai efectuează operații decât în regim de urgență. Pacienții cu afecțiuni cronice cărora li s-a recomandat intervenție chirurgicală mai au de așteptat sau trebuie să apeleze la alte centre medicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza datoriilor pe care Spitalul Județean le are din toamna anului trecut, unitatea medicală nu mai primește constant de la furnizori materialele de care este nevoie, cu precădere în blocul operator. Drept urmare, operațiile nu mai pot fi efectuate în regim normal. Chirurgii se ocupă doar de urgente. Între timp, cazurile cronice sunt puse pe lista de așteptare. Reprezentanții spitalului spun că intervențiile care nu reprezintă urgență vor fi reprogramate începând cu luna februarie. Pacienții care nu sunt dispuși să aștepte și vor totuși să se opereze la Brașov trebuie în această perioadă să se îndrepte către centrele medicale private.

Situația a creat tensiuni și în cadrul echipei de management a spitalului, seful blocului operator demisionând de curând din funcție.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Arad: Funcționarii a peste jumătate din primăriile din județ, în grevă de avertisment. Sindicaliștii reclamă că primesc cu 1.000 de lei mai puțin decât au dreptul | AUDIO