Confidenţialitate

BRAȘOV: Înmulțire alarmantă a cazurilor de nou coronavirus | AUDIO

Situația epidemiologică din județul Brașov stârnește preocupare.

Numărul infecțiilor cu noul coronavirus este în creștere accelerată.

Județul a înregistrat peste o mie de cazuri, dintre care un sfert au apărut doar în ultimele două săptămâni, adică după relaxarea restricțiilor.

Spitalele suport COVID din județ au aproape în întregime locurile ocupate, drept urmare reprezentanții Direcției de Sănătate Publică caută soluții alternative pentru eventualitatea în care trendul ascendant va continua. Sunt vizate diferite spații care ar putea fi transformate în unități medicale provizorii.

Specialiștii spun că situația actuală de la Brașov este strict legată de reînceperea activității fabricilor și societăților comerciale, precum și de activitățile turistice din zonă.

Medicii fac apel ca populația să respecte distanțarea fizică, regulile de igienă și să își acopere nasul și gura cu mască atunci când se află în spațiile închise.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, duminică, 320 de noi infecții cu SARS-CoV-2, coronavirusul care provoacă boala COVID-19.

În acest moment, în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor sunt internați 165 de pacienți.

În ultimele 7 zile, s-au înregistrat 1.520 de cazuri noi de contaminare, cel mai mare număr săptămânal de la ridicarea stării de urgență, la 15 mai.

De la izbucnirea epidemiei în România, 1.410 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.