BRAȘOV: Imagini rare cu urși și lupi împărțind aceeași zonă

Imagini inedite cu doi urși și trei lupi au fost surprinse într-o pădure de lângă Braşov. Chiar dacă sunt două specii aflate în conflict, de data aceasta urșii și lupii nu s-au luat la bătaie.

La unul dintre observatoarele amenajate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, din Braşov, a fost filmată întâlnirea dintre doi urși și trei lupi.

Imaginea e rară. Ba mai mult, chiar dacă sunt două specii aflate în conflict, de data aceasta urșii și lupii nu s-au luat la bătaie.

„Ce e drept, lupii par a fi înțeles repede mesajul unuia dintre cei doi urși: <Aici eu sunt șeful!>”, scriu luni cei de la observator.

În acest an, în pădurile Brașovului sunt 85 de urși și 22 de lupi.

Urşi şi lupi în Pădurile Braşovului

Doi urși și trei lupi în aceeași zonă este o imagine rară. O astfel de scenă a fost surprinsă în pădurile administrate de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt Brașov. Ba mai mult, chiar dacă sunt două specii aflate în conflict, de data aceasta urșii și lupii nu s-au luat la bătaie. Ce e drept, lupii par a fi înțeles repede mesajul unuia dintre cei doi urși: „Aici eu sunt șeful!”. În fondul cinegetic nr. 18 Timiș (care este pe raza municipiilor Brașov și Săcele și al orașului Predeal) personalul silvic cu atribuții de vânătoare a realizat anul acesta studii de evaluare la carnivore mari și pisica sălbatică. În anul 2020, în pădurile Brașovului avem: – Urs 85: exemplare.- Lup 22: exemplare – Râs: 13 exemplare- Pisică sălbatică 9 exemplare.

Posted by Regia Pădurilor Kronstadt on Monday, 11 May 2020

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS