Confidenţialitate

BRAȘOV: Criză de locuri pentru pacienţii COVID

Situație îngrijorătoare la Brașov, unde toate locurile de terapie intensivă pentru pacienții cu covid sunt ocupate și restul locurilor de internare sunt la limită – transmite corespondenta Europa FM, Cristina Nica.

Ocuparea locurilor Covid din unitățile medicale de la Brașov este de 100% pe paturile ATI, al căror număr a ajuns acum la 32.

Potrivit prefectului județului Brașov, Cătălin Văsii, de curând au fost create 5 noi locuri de terapie intensivă în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase, locuri ce s-au adăugat celor 28 existente până acum în unitatea medicală modulară.

Chiar și așa, ele sunt insuficiente, iar săptămânal pacienți din Brașov aflați în stare gravă sunt transferați în alte județe.

Situația nu este cu mult diferită nici pentru zona de spitalizare obișnuită pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Medicii fac zilnic eforturi pentru găsirea de soluții când noi pacienți prezintă simptomatologie cu posibilitate de agravare.

Capacitatea de acordarea a asistenței medicale în spital este la limită în aceste zile, iar autoritățile caută mijloace pentru a suplimenta numărul de paturi din spitalele COVID.