Confidenţialitate

Brașov: 11 reținuți în urma destructurării unei rețele de trafic de droguri

11 persoane au fost reținute de procurorii DIICOT după ce oamenii legii au destructurat o rețea de trafic de droguri. Suspecții au între 19 și 25 de ani și ar fi comercializat un produs nou la noi în țară.

Substanțele psihoactive au fost interzise în Germania după ce doi oameni și-au pierdut viața.

 

Produsul de bază al drogurilor era achiziționat de pe site-uri din Mare Britanie, destinate experimentelor chimice, fiind interdis consumului uman. Acesta era combinat de membrii rețelei cu toluen, acetonă sau sodă caustică și apoi pulverizat pe anumite plante – vândute ulterior la 20-30 de lei gramul.

Anchetatorii au descoperit că pentru a distribui substanțele, liderii grupului au recrutat mai multe persoane dispuse să le comercializeze – în special din rândul consumatorilor – și au reușit să extindă rețeaua în Brașov și Codlea. Rețeaua își racola clienții din rândul liceenilor cărora le vindea etnobotanicele în zona hypermarketurilor sau la mall-uri.

Procurorii DIICOT avertizează că traficul cu substanţe psihoactive a luat amploare din cauza legii prea blânde , care nu permite infiltrarea polițiștilor sau livrări supravegheate și nici arestarea preventivă a traficanților, excepție făcând cazurile în care aceștia sunt organizați în grupuri.Traficanţii riscă între trei luni şi doi ani de închisoare sau amendă.

În acest caz, cei 11 suspecți vor fi prezentați Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.