BRAILA: 5 persoane retinute de DIICOT Galati. Printre ele se afla si doi patroni ai unui salon de masaj erotic de lux

Printre tinerele care își ofereau serviciile sexuale erau și mai multe minore.

Autorităţile judiciare au destructurat un grupare specializată în traficul de persoane, traficul de minori şi spălare de bani, care acţiona încă din anul 2011 ‘sub masca’ unui salon de aşa-zis masaj erotic. Acest salon funcţiona ‘sub cupola’ mai multor societăţi comerciale cu răspundere limitată având ca obiect de activitate declarat ‘activităţi de întreţinere corporală’.

‘Aceste firme erau deţinute atât scriptic cât şi faptic de inculpaţii Dobrev Iura şi Dobrilă Mihaiela, liderii grupării infracţionale faţă de care există suspiciunea rezonabilă că au traficat zeci de tinere, multe dintre ele fiind minore’, potrivit DIICOT.

Oamenii legii au făcut, luni, şapte percheziţii domiciliare, mai multe persoane fiind conduse la sediul DIICOT Galaţi pentru audieri.

Conform probelor administrate în dosar, victimele erau exploatate sexual în încăperile salonului de masaj erotic, contra sumei de 200 de lei, din care 150 de lei erau achitaţi la recepţia salonului de masaj, iar 50 de lei erau daţi direct victimelor, în camera unde aveau loc raporturile sexuale.

‘În situaţii ‘speciale’, pentru clienţi fideli sau importanţi (deţinători de funcţii publice, oameni de afaceri), membrii grupului infracţional organizat puneau la dispoziţia lor tinere care se deplasau în alte locaţii decât salonul de masaj erotic, îndeosebi hoteluri de pe raza municipiilor Galaţi şi Brăila, unde întreţineau raporturi sexuale contracost’, susţin procurorii DIICOT.

Anchetatorii au reţinut, marţi, pentru 24 de ore, cinci persoane. Astfel, Iura Dobrev, de 53 de ani, Mihaiela Dobrilă, de 37 de ani, şi Ştefana Dragu zisă ‘Mamaia’, în varstă de 60 de ani, au fost reţinuţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori. Pe de altă parte, Diana Mariana Gaiu zisă ‘Dida’, de 19 ani a fost reţinută pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori, iar Constantin Dram, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut pentru trafic de minori.

Procurorii DIICOT Galaţi urmează să ceară Tribunalului Galaţi arestarea preventivă a celor cinci inculpaţi pentru 30 de zile.