Confidenţialitate

Botoșani: Mai multe firme au refuzat să repare instalația electrică a unei secții a Spitalului Județean

În Botoșani, instalaţia electrică de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu a putut fi refăcută pentru că mai multe firme au au refuzat lucrarea.

Secţia reprezintă un pericol pentru muncitori, în condiţiile în care aici sunt internaţi pacienţii cu forme grave ale COVID-19– au invocat cei care se ocupă de instalații electrice.

Preşedinta Consiliului Judeţean, Doina Federovici:

„Discuțiile au fost extrem de aplecate, cu cea mai mare seriozitate, pentru că nu ne putem juca cu astfel de lucruri și știu că doamna manager este la zi cu această situație. A întâmpinat la un moment dat o problemă în sensul că nicio firmă nu a vrut să intre acolo prin prisma coronavirusului.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Precizările vin după ce, marți, prefectul de Botoșani, Dan Nechifor, a atras atenţia că instalaţia electrică a acestei secţii nu face faţă consumurilor actuale, care au crescut ca urmare a utilizării unui număr ridicat de concentratoare de oxigen.

Acesta a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi Direcţiei de Sănătate Publică să reia verificările la secţia de Boli Infecţioase şi să dispună măsurile necesare.