Confidenţialitate

Botoșani: Contrabandiști de țigări, prinși după o urmărire cu focuri de armă

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă în timpul unei acţiuni de prindere a unor contrabandişti de ţigări la graniţa cu Republica Moldova, pe raza localităţii Santa Mare.

Agenții au observat, cu ajutorul aparatului de termoviziune, patru persoane care încărcau colete voluminoase într-un autoturism.

La vederea poliţiştilor de frontieră, contrabandiştii au traversat Prutul cu o barcă fugind în Republica Moldova, arată sursa citată.

“La vederea poliţiştilor de frontieră, profitând de configuraţia terenului, persoanele au abandonat coletele şi autoturismul, trei dintre acestea reuşind să treacă în Republica Moldova cu ajutorul unei bărci, iar o persoană a fugit în pădurea din apropiere.

Deoarece cei în cauză nu s-au supus somaţiilor legale prin voce, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale”, potrivit unui comunicat.

În coletele abandonate au fost descoperite 2.000 de pachete de ţigări, în valoare de 19.796 de lei, cantitate ce a fost ridicată de poliţiştii de frontieră. De asemenea, aceştia au indisponibilizat la sediul instituţiei şi autoturismul folosit pentru contrabandă, cu o valoare estimată la aproximativ 7.500 de lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea sau ieşirea din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat a României, în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate.