Botoșani: Cinci femei, bătute și jefuite în plină stradă de persoane necunoscute

Polițiștii din Botoșani sunt în alertă după ce mai multe femei din municipiu au fost bătute și jefuite de persoane încă necunoscute.

Atacatorii le-au pândit, după lăsarea serii, le-au bătut și le-au furat bunuri de preț precum bijuterii.

Una dintre femei a fost atacată chiar în scara blocului unde locuia.  Victimele au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ieri seară, o femeie în vârstă de 80 de ani a fost atacată, în scara blocului, în timp ce se îndrepta spre casă.

Ea a fost trântită la pământ și lovită cu sălbăticie.  Atacatorii i-au furat bijuteriile și apoi s-au făcut nevăzuți.  Vecinii au găsit-o plină de sânge și au sunat la 112.

La scurt timp, cineva sesiza un apel similar: o altă femeie a fost atacată de mai mulți indivizi în timp ce intra în curte.  Atacatorii i-au furat acesteia poșeta.

Ulterior, au fost semnalate alte 3 situații asemănătoare – ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției Botoșani, Daniela Gheorghiescu.

Toate femeile au fost atacate după lăsarea întunericului, motiv pentru care polițiștii au câteva sfaturi:

„Am fost sesizati de catre persoane de sex feminin cu privire la faptul ca, in timp ce se aflau pe raza municipiului Botosani, dupa lasarea intunericului, au fost agresate de persoane necunoscute, care prin intrebuintarea de violenta, le-au sustras bijuterii si alte bunuri pe care le aveau asuprea lor. In toate aceste cauze, politistii de Investigatii Criminale au demarat cecetari si se depun toate diligentele necesare, in vederea identificarii autorilor si tragerii acestora la raspundere penala. Facem precizarea totodata ca in toate cauzele cercetarile se desfasoara sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Botosani„, a declarat Daniela Gheorghiescu.

Polițiștii susțin că au deja un cerc de suspecți.

Oricine poate da detalii despre cazurile semnalate este rugat să sune imediat la 112.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS