Confidenţialitate

Boris Johnson le răspunde britanicilor la întrebările legate de măsurile pentru combaterea Covid-19 | AUDIO

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a răspuns  mai multor întrebări transmise de britanici în legătură cu măsurile luate pentru combaterea COVID-19, afirmând că încă nu pot fi permise întâlnirile în interior nici măcar între persoanele deja vaccinate, pentru că Guvernul consideră că vaccinurile nu oferă protecție 100%. Premierul Marii Britanii a postat înregistrarea video cu răspunsurile la întrebări pe conturile de social media.

Britanicii pot transmite întrebări printr-un formular electronic pus la dispoziție pe pagina de internet a guvernului. Majoritatea au pus întrebări legate de noile reguli sanitare, în contextual relaxării măsurilor anticovid în Marea Britanie.

„Pot să mă întâlnesc cu prietenii și cu membrii familiei în interior dacă suntem vaccinați?” a fost întrebarea pusă de un britanic.

Boris Johnson a răspuns că, din păcate, acest lucru nu este posibil.

„Chiar dacă prietenii și membrii familiei sunt vaccinați, vaccinul nu oferă protecție 100% și acesta este motivul pentru care trebuie doar să fim precauți. Nu credem că vaccinurile reduc sau elimină în totalitate riscul de transmitere”, a spus Johnson.

Boris Johnson a fost întrebat și dacă regula ca doar grupuri de cel mult șase persoane se pot întâlni în exterior este valabilă și pentru practicarea sporturilor. El a spus că, în exterior, se poate face sport, în mod organizat, cu oricâte persoane se dorește.

„Lucrul cheie este să fie în exterior, deoarece credem că este mai sigur în exterior, iar vremea este fantastică”, a precizat Johnson.

La sfârşitul lunii trecute, Marea Britanie a relaxat o parte dintre restricţii. Situaţia îmbolnăvirilor de COVID s-a îmbunătăţit mult. Zilele trecute, la Londra nu s-a înregistrat nici un deces din cauza COVID 19.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae