Confidenţialitate

Boris Johnson dezvăluie că Vladimir Putin l-a amenințat cu un atac cu rachetă în 2022: „Nu vreau să-ți fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut” | AUDIO

Fostul premier britanic, Boris Johnson, dezvăluie că Vladimir Putin l-a amenințat cu un atac cu rachetă, într-o convorbire telefonică din februarie, anul trecut, ănainte ca Rusia să invadeze Ucraina. Informațiile apar într-un documentar BBC care analizează interacțiunile președintelui Rusiei cu liderii mondiali.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În februarie anul trecut, când trupele ruse staționau la granița cu Ucraina, premierul britanic de atunci, Boris Johnson l-a avertizat pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-o convorbire prin telefon, că războiul ar fi o catastrofă totală și că invadarea Ucrainei ar duce la sancțiuni occidentale și mobilizarea de trupe NATO la granițele Rusiei, scrie BBC.

Boris Johnson dezvăluie că Vladmir Putin a trecut repede la amenințări

„M-a amenințat la un moment dat și mi-a zis: <<Boris, nu vreau să-ți fac rău, dar cu o rachetă ar dura doar un minut>> sau ceva de genul acesta. Nostim, ce să zic?”, a spus Boris Johnson.

Fostul premier britanic menționează că președintele Rusiei avea un ton foarte relaxat, iar Boris Johnson crede că doar se juca cu încercările lui de a-l determina să negocieze.

Documentarul BBC: „Putin versus Occident”

Dezvălurile apar într-un documentar BBC intitulat „Putin versus Occident” ce analizează relațiile președintelui Rusiei cu liderii mondiali. În documentar, jurnaliștii amintesc că Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, după o vizită la Moscova, la începutul anului trecut, a plecat cu asigurări că Rusia nu va invada Ucraina, dar ambele părți știau că este o minciună.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Ucraina: Un nou atac asupra civililor. 3 persoane au murit, cel puțin 15 rănite