Confidenţialitate

Boris Johnson a părăsit ultima ședință în calitate de prim-ministru în aplauzele conservatorilor: „Hasta la vista, baby” | VIDEO

Boris Johnson şi-a luat la revedere de la parlamentarii britanici în ultima sa sesiune de întrebări în calitate de prim-ministru. Și-a apărat bilanţul şi a încheiat apoteotic cu formula „Hasta la vista, baby”, în aplauzele conservatorilor. O celebră replică din filmul „Terminator 2”.

„Misiune în mare parte îndeplinită”, a spus premierul în vârstă de 58 de ani în fața parlamentarilor britanici în timp ce trecea în revistă ultimii 3 ani. A demisionat, însă, pe 7 iulie după o serie de scandaluri.

„Hasta la vista, baby”, a încheiat Johnson, în aplauzele deputaţilor din tabăra conservatoare, folosind o celebră replică a unui personaj jucat de Arnold Schwarzenegger în filmul „Terminator 2”.

Succesorul lui Boris Johnson va fi cunoscut pe 5 septembrie, dată la care se încheie vacanţa parlamentară care începe vineri

Opoziția laburistă l-a chestionat în legătură cu „bătălia” din tabăra conservatoare pentru a-i găsi un înlocuitor în Downing Street, întrebându-l despre anularea unei dezbateri televizate pe Sky News.

„Ei bine, nu urmăresc subiectul foarte îndeaproape”, a spus prim-ministrul la final de mandat, cu zâmbetul pe buze, în râsetele deputaţilor. El a profitat însă de prilej pentru a-i da „câteva sfaturi” celui care îi va succeda la Downing Street.

„Rămâneţi aproape de americani, susţineţi-i pe ucraineni, bateţi-vă pentru libertate şi democraţie peste tot. Reduceţi impozitele şi eliminaţi reglementările acolo unde puteţi, pentru a face din această ţară cel mai bun loc pentru a trăi şi a investi”, a adăugat Johnson.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Boris Johnson, în contextul recordului de căldură din Marea Britanie: Serviciul național de sănătate să rămână în alertă | AUDIO