Confidenţialitate

Londra: Boris Johnson a supraviețuit moțiunii de încredere

Boris Johnson a câștigat votul de încredere cu 211 voturi pentru și 148 împotrivă, majoritatea parlamentarilor conservatori hotărând să rămână alături de premier. Procesul s-a încheiat puțin înainte de ora 23:00, ora României. Autoritatea lui Boris Johnson a fost pusă la îndoială după luni întregi în care șeful guvernului britanic a fost analizat în contextul scandalului Partygate.

Sir Graham Brady, președintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, spune că au fost exprimate 359 de voturi. Nu au existat buletine de vot anulate.

Boris Johnson a fost ținta unei rebeliuni din partea propriilor parlamentari, scrie CNN. După ce s-a speculat cu privire la numărul parlamentarilor conservatori care ar vota împotriva lui Boris Johnson, cifra finală a celor care s-au răzvrătit împotriva lui a fost mai mare decât mulți s-ar fi așteptat.

148 de parlamentari au decis că nu au încredere în conducerea lui Johnson, față de 211 care au declarat prin vot că îl susțin.

Rezultatele votului de încredere pentru Boris Johnson

Sursa foto: CNN

Votul de încredere pentru Boris Johnson, comparat cu cazurile Theresa May (decembrie 2018) și Margaret Thatcher (noiembrie 1990)

Voturile de incredere pentru Boris Johnson, Theresa May și Margaret Tatcher

Sursa foto: The Guardian

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie: Soarta lui Boris Johnson, decisă luni de parlamentari. Scandalul „Partygate” a declanșat procedura unui vot de încredere | AUDIO