BOR va analiza eșecul referendumului de modificare a Constituției – AUDIO

Sinodul Bisericii Ortodoxe Române va analiza în viitoarea sa ședință eșecul referendumului de modificare a Constituției.

Propunerea de schimbare a definiției căsătoriei, susținută de majoritatea cultelor, nu a trecut din cauză că la urne au ajuns prea puțini votanți – 21%.

Ar fi de așteptat o intensificare a învățăturii ortodoxe privitoare la familie, a spus la Europa FM purtătorul de cuvînt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

„Căsătoria, familia trec printr-o oarecare criză. E o criză creată de contextul social. Așadar, este rolul Bisericii să se implice mai mult în informarea celor care îi trec pragul în legătură cu teme care țin de agenda omului contemporan. Lecția pe care cred că Biserica trebuie să și-o însușească după acest referendum este a lucidității și a gradului de realism în legătură cu mentalitatea omului” spune Vasile Bănescu.

Cum rămîne însă cu acei preoți care au cerut public afurisirea celor care au boicotat referendumul sau care și-au amenințat enoriașii că nu îi vor mai împărtăși?

„Am aflat de aceste atitudini. Le dezaprob total. Este realmente o eroare a acestor preoți care au mers până într-o zonă a radicalismului în legătură cu credincioșii lor, vorbindu-le despre niște lucruri care nu au legătură nici cu răspunsul libertății fiecăruia și desigur, nu aveau legătură cu contextul în care au vorbit așa. După cum știți, pe haina largă a unei insituții se agață inclusiv  scame. Nu ele sunt vocile care care compun discursul public al instituției Bisericii Ortodoxe Române” a afirmat purtătorul de cuvînt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS