Bono, liderul trupei U2, o carieră de patru decenii – VIDEO

Bono, liderul formaţiei irlandeze U2, s-a născut pe 10 mai 1960, la Dublin.

Pe numele său real Paul David Hewson s-a alăturat trupei pe vremea când era încă în liceu, în 1976. Cel de-al treilea album „The Joshua Tree”, lansat în 1987, le-a adus faima internaţională.

Formatia U2 a marcat muzica anilor ’80, aducând în prim plan un suflu nou şi schimbându-şi stilul de la album la album.

Cei patru băieţi au adoptat un stil non-conformist, abordând piese al căror text ataca subiecte tabu în acea perioadă, care milita pentru încetarea violenţelor din Irlanda şi Irlanda de Nord, precum şi a celor din întreaga lume.

În prim-plan a ieşit charismatica figură a lui Bono, cel ce s-a impus ca lider încă de la primele lor întâlniri.

Profund marcat de moartea prematură a mamei sale, Bono şi-a descărcat sufletul în cântecele perioadei de început a formaţiei U2 în care vorbeşte mai mult sau mai puţin voalat despre aceasta traumă.

Cele peste 170 de milioane albume vândute în activitatea lor ce se întinde deja pe patru decenii dovedesc că U2 şi-a cimentat reputaţia de “classic rock n’roll band”.

Grupul a rămas intact de-a lungul timpului, având în prezent aceeaşi componenţă ca la început. Niciun membru nu a părăsit formaţia şi nimeni din afară nu li s-a alăturat. U2 este singura formaţie cu o carieră de asemenea anvergură ce a reuşit aceasta performanţă.

Trupa U2 este alcătuită din Adam Clayton (bas), Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi The Edge (chitară). Trupa a câştigat de-a lungul anilor 22 de premii Grammy şi a vândut peste 170 de milioane de albume.