Bono, de la U2, desemnat ”Bărbatul Anului” de către revista Glamour

Rockerul irlandez Bono, solistul trupei U2, a primit titlul ”Bărbatul Anului” – un trofeu aflat la ediţia sa inaugurală – din partea revistei Glamour, potrivit Reuters.

Glamour, o revistă americană pentru femei, a anunţat, marţi, că solistul grupului U2, care este şi un celebru filantrop, este primul bărbat din istoria sa de 36 de ani care va fi premiat în acest fel. Glamour atribuie deja în fiecare an trofeul ”Femeile anului”.

Editorii revistei au publicat un editorial pe site-ul acesteia în care au spus că nu au atribuit până acum un trofeu pentru bărbaţi deoarece ”tribul pe care noi îl celebrăm este cel feminin”.

Totuşi, ”atunci când un star rock major, care ar putea să facă absolut tot ce doreşte în viaţă, dar alege să se concentreze pe drepturile femeilor şi adolescentelor din lumea întreagă, ei bine, acesta este un motiv de sărbătoare. Suntem mândri să anunţăm că starul rock Bono este primul nostru Bărbat al Anului”, au explicat jurnaliştii de la Glamour.

Bono, în vârstă de 56 de ani, a creat campania Poverty Is Sexist, cu obiectivul de a le ajuta pe cele mai sărace femei din lume prin intermediul unor programe ce oferă un acces mai bun la educaţie, servicii medicale şi oportunităţi de afaceri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS