Confidenţialitate

Bombardarea maternității din Mariupol: 3 persoane, din care 2 copii, au murit. Zelenski denunţă o „crimă de război” | VIDEO

Președintele ucrainean a denunțat drept “crimă de război” bombardarea de către armata rusă, miercuri, a unei maternități din portul strategic Mariupol.

“Astăzi este ziua care defineşte totul. Cine e de ce parte. Bombe ruseşti au căzut asupra unui spital şi a unei maternităţi din Mariupol (…) Clădirile sunt distruse. În acest stadiu sunt 17 răniţi. Se caută printre resturi”, a spus Volodimir Zelenski într-un mesaj video. “Ce fel de ţară, Rusia, se teme de spitale şi maternităţi şi le distruge?”, a adăugat el cu ironie, denunţând “atrocităţile” aplicate oraşului Mariupol, supus unei blocade de peste o săptămână.

“Europeni, ucraineni, locuitori din Mariupol! Astăzi trebuie să ne unim pentru a condamna această crimă de război a Rusiei care reflectă tot răul pe care invadatorii l-au făcut ţării noastre”, a insistat Volodimir Zelenski.

“Bombardamentul aerian este dovada finală. Dovada că are loc un genocid al ucrainenilor… Nu am comis niciodată şi niciodată nu vom comite o crimă de război ca aceasta în oraşele Doneţk sau Lugansk sau în orice regiune”, consideră liderul de la Kiev, referindu-se la două oraşe din estul Ucrainei aflate sub controlul separatiştilor proruşi.

Viceprimarul din Mariupol spune că 3 persoane, din care 2 copii, au murit în urma bombardamentului asupra maternității din orașul ucrainean. Alte 17 persoane au fost rănite, printre care și mai multe femei gravide, notează BBC.

Bombardarea spitalului din Mariupol a stârnit indignarea UNICEF şi ţărilor occidentale.

De la Moscova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a afirmat că „batalioane naţionaliste” ucrainene au dat afară pacienţii şi personalul spitalului pentru a-i folosi ca poziţie de luptă.

Citește și: Războiul din Ucraina a intrat în a treia săptămână. Turcia găzduiește o nouă rundă de negocieri între Kiev și Moscova