Bogdan Lobonţ va fi antrenorul portarilor echipei naţionale

Bogdan Lobonţ nu a fost convocat la echipa naţională pentru a ocupa un post de portar, ci pentru a se integra în staff-ul tehnic, anunţă Mihai Stoichiţă.

Directorul comisiei tehnice a federaţiei a declarat la Digisport că noul selecţioner – Cosmin Contra la chemat pe goal-keeper-ul de la AS Roma, în vârstă de 39 de ani, fiindcă acesta face parte din planurile lui de reconstrucţie a lotului, ca viitor antrenor al portarilor, în campania de calificare la Euro 2020.

Lobonţ mai are contract cu AS Roma până vara viitoare, astfel încât la meciurile cu Kazahstan şi Danemarca, n-ar fi putut fi convocat decât ca jucător.

Până când înţelegerea lui cu italienii va expira, Bogdan Lobonţ, care a fost ultima oară la prima reprezentativă în 2013, va fi convocat la toate acţiunile “tricolorilor”, fără să se pună problema concurenţei lui pentru un loc în echipă.

Fostul lui coleg din Generaţia de Aur, Bogdan Stelea este de părere că aducerea lui Lobonţ în staff este punct pozitiv la debutul lui Cosmin Contra, al cărui singur “minus” imputabil este lipsa de experienţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS