Confidenţialitate

Bogdan Gigină, comemorat de familie, prieteni și colegi

Zeci de polițiști de la Brigada Rutieră, familia și prietenii l-au comemorat astăzi pe Bogdan Gigină, la un an de la deces.

Tânărul polițist – care deschidea coloana oficială a vicepremierului Gabriel Oprea – a murit în seara de 20 octombrie 2015.

 

Zeci de polițiști s-au adunat în jurul prânzului, cu lumânări și flori, la locul accidentului.

La crucea amenajată de familia lui Bogdan Gigină, un preot a ținut o slujbă, iar polițiștii au aprins lumânările și au ținut un moment de reculegere.

La ceremonie au fost prezenți tatăl lui Bogdan Gigină, polițist în cadrul Brigăzii Rutiere și soția fostului agent.

“Este necesar să se facă o anchetă minuțioasă în care să se determine cei cu adevărat vinovați de moartea colegului nostru”, a declarat polițistul Valentin Riciu.

La ora 19 și 2 minute, oră la care în urmă cu un an s-a produs accidentul, prin stațiile radio ale poliției, după un moment de reculegere, șeful Poliției Capitalei va rosti câteva cuvinte în memoria lui Bogdan Gigină, iar autospecialele vor avea lămpile aprinse.

Anul trecut, pe o ploaie măruntă, vizibilitate redusă şi cu o viteză de 84 km la oră – spun procurorii – în zona Bulevardului Știrbei Vodă agentul a pierdut controlul motorului şi a căzut într-o groapă ce fusese săpată pentru remedierea unei avarii la reţeaua de distribuţie a gazelor.