Confidenţialitate

Bogdan Aurescu: Mai sunt doar 8 cetăţeni români în Afganistan, însă nu doresc să fie evacuați

Mai sunt doar 8 cetăţeni români în Afganistan care nu doresc să fie evacuați, dar celula de criză se află în contact permanent cu ei, a declarat ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, pentru site-ul G4Media.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a precizat într-un interviu pentru G4media că 49 de români au solicitat evacuarea din Afganistan și au fost preluaţi.

În prezent mai sunt doar 8 cetăţeni români în Afganistan, 7 lucrează pentru ONU, iar unul pentru un ONG, însă nu doresc să fie evacuati.

În același interviu, Bogdan Aurescu a povestit momente dramatice din timpul operaţiunii de evacuare a unui grup de afgani din Kabul şi reacţia liderului grupului după ce, într-o primă fază, nu au putut intra în aeroport pentru a fi preluaţi.

Nu o să il uit niciodată pe cel cu care vorbeam la telefon, cum plângea de disperare pentru că nu au putut intra, alături de un copil al său, cred că îl ţinea în braţe. M-am trezit de mai multe ori din somn cu vocea lui în cap în aceste săptămâni. Dar nu ne-am lăsat, iar astăzi el este în siguranţă în Pakistan, cu familia lui, ca urmare a eforturilor colegilor din celula de criză” a mai povestit Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.