Boardul Copiilor UNICEF caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani

Boardul Copiilor caută adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, pasionați de dreptul la participare și consultare al copiilor și dornici să îl promoveze.  Boardul Copiilor din România reprezintă o inițiativă a UNICEF, unică la nivel național, fiind un grup informal ce reunește copii și adolescenți de diferite vârste, din diferite oraşe, din mediul urban şi rural, provenind din medii familiale şi din sistemul de protecţie a copilului, cu origini etnice diferite şi cu experienţe diferite în domeniul reprezentării. Pentru mulți dintre aceștia, este prima dată când vocea lor ajunge la factorii de decizie.

Scopul central al Boardului Copiilor este promovarea Articolului 12 al Convenției cu privire la Drepturile Copilului – dreptul la participarea în luarea deciziilor și la consultarea în procesele decizionale, în limita gradului de maturitate și înțelegere al fiecărui copil.

Mai multe detalii despre Boardul Copiilor pot fi găsite aici https://www.unicef.org/romania/ro/boardul-copiilor-2020.

Pentru noul Board al Copiilor, care va fi activ în 2021, membrii actuali vor selecta 15 colegi noi, pe baza aplicațiilor depuse până la data de 31 decembrie 2020, la https://bit.ly/BoardulCopiilor2020.

Selecția celor 15 noi membri este făcută de actualii membri ai Boardului Copiilor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS