Confidenţialitate

BNR: Inflația ar putea fi de 3,6% la sfârșitul acestui an. Mugur Isărescu: „Atenție, atenție, atenție la creșterea salariilor”

Banca Naţională a României a revizuit – în creştere – la 3,6% prognoza de inflaţie pentru sfârșitul acestui an.

Se anticipează că rata anuală a inflației ar putea oscila în jurul a 5% în trimestrele II și III din 2018 dar ar putea să scadă în ultimele trei luni ale anului.

Anterior, prognoza B.N.R indica o inflație de 3,5% la finalul lui 2018.

Cât despre prognoza pentru anul viitor, guvernatorul B.N.R, Mugur Isărescu, a anunțat că inflația ar putea fi de 3% în 2018.

Pe lângă datele referitorare la inflație, guvernatorul băncii centrale s-a referit și la creșterile de salarii și la scumpirile din ultimele luni.

„Atenție, atenție, atenție” – a spus Mugur Isărescu despre majorarea salariilor. Guvernul poate prezenta argumente pentru majorările făcute în anumite domenii – cum ar fi Sănătatea sau Educația, dar, la sfârșitul anului, Cabinetul trebuie să se încadreze în bugetul disponibil, a afirmat guvernatorul băncii naționale.

Mugur Isărescu a prezentat noi lămuriri despre situația economiei, după o serie de dispute cu guvernanții:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Românii au resimțit scumpiri în cazul alimentelor de bază iar acest lucru nu poate fi ascuns de statistici oficiale, subliniază Mugur Isărescu:

„Dar trebuie să fim atenţi, că majorările de salarii, create de tensiunile de pe piaţa muncii, se vor reflecta mai devreme sau mai târziu în preţuri.” Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, la prezentarea raportului privind inflația 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.