Bistrița: Pârtia Cocoșul – închisă după 3 zile

A costat 7 milioane de euro și a funcționat mai puțin de 3 zile.

Este vorba de pârtia Cocoșul din Bistrița, vestită pentru că avea ca logo … un struț care schiază.

Banii pentru amenajarea pârtiei vin dintr-un credit bancar și trebuie plătiți din taxele încasate de la bistrițeni. Însă, de ce nu mai poate fi folosită pârtia? – ne spune corespondentul Europa FM, Claudia Andron.

Pârtia de schi inaugurată la Bistrița cu mare fast la sfârșitul săptâmânii trecute a fost închisă astăzi după ce temperaturile au făcut-o impracticabilă.

Starea pârtiei s-a înrăutățit de la o zi la alta, iar după doar două zile de funcționare s-a luat decizia să fie închisă.

Dacă duminică s-a oprit telescaunul pentru că nu se mai putea schia decât pe jumătate din suprafață, ploaia măruntă de astăzi a determinat oficialitățile să închidă întreaga pârtie.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat că pârtia ar mai putea fi redeschisă în acest sezon doar dacă temperaturile scad suficient.

Pârtia Cocoș a fost finalizată acum două sezoane și nu a fost deschisă din cauza temperaturilor ridicate și a iernilor fără zăpadă.

Deși putea să fie inaugurată cu două săptămâni în urmă, când era zăpadă suficientă, primarul Ovidiu Crețu nu a permis asta, fiind plecat la schi în Austria.

Pârtia a fost făcută dintr-un credit de 7 milioane de Euro accesat de municipalitate și care va trebui rambursat de la bugetul local în următorii 10 ani.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS