Bistrița-Năsăud: o pădure s-a născut în câteva ore cu ajutorul a 1.500 de voluntari – GALERIE FOTO

În acest weekend, o pădure de 11 ha s-a născut datorită implicării a 1.500 de voluntari care au participat la acţiunea de împădurire organizată la Sînmihaiu de Câmpie, judeţul Bistriţa-Năsăud.

padure voluntari (5)

În mai puţin de trei ore, pe un vânt tăios, a luat naştere o pădure nouă, Pădurea Transilvania 3.0. Mii de puieţi de salcâm, gorun, paltin şi pin dau din nou viaţă şi utilitate unei suprafeţe de 11 ha de teren degradat, potrivit observatorbn.ro.

padure voluntari (3)

„Sunt foarte încântat, 1.500 de oameni în mai puţin de trei ore au plantat 11 ha de pădure, cred că e un record, aşa bine nu ne-am organizat niciodată până acum şi asta şi datorită faptului că s-au organizat foarte bine oamenii aici pentru a ne primi, deci asta a fost foarte bine.

padure voluntari (14)

Mă bucur că avem parteneri cu care să lucrăm. Au venit 1.500 de oameni din 79 de localităţi din ţară, din 21 de judeţe, deci jumătate din ţară a fost reprezentată aici, majoritatea fiind din Bistriţa- Năsăud şi Cluj. Media de vârstă a fost de 23,14 ani, deci tineri dornici de implicare”, a declarat Alin Uhlmann-Uşeriu preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social.

padure voluntari (12)

Foto: Andrei Dascălescu/Faceboook Tășuleasa Social