Confidenţialitate

BISTRIȚA-NĂSĂUD: Două fetițe, spitalizate în stare gravă după un accident

Un bărbat a murit şi două fetițe sunt în stare gravă după ce maşina în care se aflau a fost lovită de un tren de marfă, joi seara, pe raza localităţii Rebrişoara, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

În urma impactului, victimele au rămas încarcerate. Descarcerarea a durat aproape două ore.

Bărbatul care conducea maşina, tatăl celor două fetițe, nu a mai putut fi salvat.

Cel mai probabil, acesta a fost imprudent la volan.

La locul accidentului au intervenit echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD, echipaje SMURD de la Năsăud şi Sângeorz-Băi şi un echipaj al Ambulanţei cu medic.

Potrivit ISU, o fetiţă este inconştientă, cu suspiciune de fractură de bază de craniu şi a fost intubată de către echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD.

Cealaltă fetiţă a fost preluată de echipajul Ambulanţei, politraumatizată, cu nivel de conştienţă alterat.

Ambele au fost transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Reprezentantul SAJ a spus că, cel mai probabil, fetiţa cu fractură de bază de craniu va fi transferată la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a transmis că bărbatul care a condus autoturismul şi a decedat în accident avea 32 de ani şi era un localnic, din Rebrişoara.

Fetiţele rănite grav în accident au 5 şi, respectiv, 6 ani.

Trenul de marfă care a lovit autoturismul la o trecere la nivel cu calea ferată şi l-a târât câteva sute de metri circula pe relaţia Lunca Ilvei – Cluj.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.