Confidenţialitate

Bistriţa-Năsăud: Doi adolescenți au murit după ce un autoturism a fost lovit de tren

Doi adolescenți au murit, duminică seara, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un tren pe raza localităţii Miceştii de Câmpie, în județul Bistriţa-Năsăud.

Victimele, cu vârste de 13 și 15 ani, erau din satul mureșean Tuşinu.

În maşină se mai aflau tatăl celor doi copii, care stătea pe locul din dreapta şoferului, şi șoferul.

“În această seară, poliţiştii Serviciului Rutier au fost direcţionaţi la locul producerii unui accident, pe Drumul Judeţean 162, în Miceştii de Câmpie. Din primele informaţii, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din Sânpetru de Câmpie, judeţul Mureş, în timp ce se deplasa pe Drumul Judeţean 162, la o trecere cu nivel de cale ferată simplă, fără bariere, a fost colizionat de un tren. În urma impactului, atât şoferul, cât şi un pasager de 41 de ani, din Tuşinu, judeţul Mureş, au fost răniţi. Totodată, în urma impactului, doi minori de 13, respectiv 15 ani, din aceeaşi localitate, pasageri în autoturism, au fost răniţi şi ulterior declaraţi decedaţi datorită leziunilor suferite”, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud.

Atât şoferul autoturismului, cât şi mecanicul de locomotivă au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În accident a fost implicat trenul regio Bistriţa-Luduş, care a staţionat aproximativ o oră şi jumătate după impactul cu autoturismul.

În tren se aflau aproximativ 20 de călători, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cei doi bărbaţi din autoturism care au fost răniţi au fost transportaţi la UPU SMURD Mureş.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz în cadrul unui dosar penal, urmând să fie stabilite cauzele şi împrejurările producerii accidentului.