Bisoca, judetul Buzau – 7 locuinte distruse de o alunecare de teren (AUDIO)

Oamenii au fost evacuaţi, dar astăzi s-au întors la casele lor să recupereze bunurile care mai pot fi salvate. Imobilele nu vor mai putea fi locuite, dar este încă prea devreme pentru ca autorităţile să ştie cum îi pot ajuta să ia viaţa de la capăt.

19 oameni din satul Lacuri, comuna Bisoca au rămas pe drumuri după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pământul de sub casele lor a început să freamăte. Nu a durat mai mult de câteva ore până când casele au fost atât de tare șubrezite încât autoritățile au decis evacuarea tuturor celor 7 familii.

Azi-noapte oamenii au dormit pe la rude ori în case din comună ai căror proprietari stau în ele doar ocazional. Astăzi la lumina zilei dezastrul a fost și mai evident. Niciuna dintre casele deteriorate de alunecarea de pământ nu mai poate fi locuită.

Oamenii s-au întors și încearcă să recupereze ce mai poate fi salvat, de la mobilier la tâmplărie și alte bunuri. Ajutați de consăteni dar și de echipe de salvatori ei încarcă bunurile și le mută în zone stabile. Alunecarea de teren este activă în continuare pe o suprafață între 2 și 4 hectare.

Între timp Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis instituirea stării de alertă în comuna buzoiană Bisoca.