Confidenţialitate

Biserica Anglicană va oferi binecuvântare cuplurilor gay, nu și cununie religioasă | AUDIO

Biserica Anglicană propune să ofere o binecuvântare, dar nu şi cununie religioasă, cuplurilor de acelaşi sex care au încheiat uniuni sau căsătorii civile. Anunțul instituției vine după cinci ani de consultări.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Căsătoria între persoanele de același sex este legală în Anglia și Țara Galilor din 2013, iar parteneriatul civil a apărut în 2005.

Când legea s-a schimbat, Biserica nu și-a schimbat învățătura, potrivit căreia Sfânta Căsătorie este doar între un bărbat și o femeie, scrie BBC.

Propunerea de acum nu revizuiește acest aspect, dar le permite cuplurilor de același sex să vină la biserică pentru a mulțumi pentru căsătoria lor civilă sau pentru parteneriatul civil și pentru a primi binecuvântarea lui Dumnezeu, precizează Biserica Anglicană.

În plus, biserica a declarat că va prezenta scuze persoanelor LGBTQ pentru „respingerea, excluderea și ostilitatea” cu care s-au confruntat în biserici.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Comisia Europeană dă în judecată Ungaria din cauza legii LGBTQ și a prețurilor discriminatorii la combustibil | AUDIO