Birouri din sediul Parlamentului European, jefuite pe perioada izolării | AUDIO

Cel puțin 50 de europarlamentari au fost jefuiți în timpul carantinei impuse de COVID-19, transmite CNN.

Hoții le-au spart birourile din sediul Parlamentului European de la Bruxelles. Au plecat cu computere, tablete și alte obiecte de preț în perioada în care în clădire nu se afla nimeni.

Uniunea Europeană alocă anual peste 23 de milioane de euro pentru securitatea și supravegherea Parlamentului European.

Hoții au spart inclusiv dulapurile securizate ale parlamentarilor.

Europarlamentarul german Nico Semsrott, caruia i s-au furat două laptopuri, s-a declarat dezamăgit de lipsa de răspuns a Direcției Generale pentru Securitate a Parlamentului European.

Într-o declarație acordată publicatiei Politico, el a explicat că a gasit  „destul de multă mizerie”, după ce toate lucrurile din birou i-au fost răscolite.

Într-un mesaj video postat pe YouTube, oficialul arata cum hotii au fortat cu o cheie sertarul unui birou in care se aflau laptopurile. Nico Semsrott sustine ca firma de securitate angajata la Parlamentul European nu i-a anuntat pe parlamentari despre incident.

Rapoartele pe care le-a primit arată ca „între 40 și 100 de eurodeputați” au avut birourile sparte.

Presedintele Parlamentului European, David Sassoli, a introdus în martie măsuri stricte de interzicere a accesului în cladire și i-a incurajat pe europarlamentari și pe ceilalți angajați să lucreze din tările lor de orgine, ca măsură de precauție împotriva răspândirii virusului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Manuela Nicolescu
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS