Confidenţialitate

Biroul Naţional al USR aprobă schița guvernului minoritar

Dan Barna ar fi vicepremier și ministru de Externe, în timp ce Stelian Ion ar fi păstrat la Justiție, Claudiu Năsui ar reveni la Economie, Cătălin Drulă la Transporturi, Cristian Ghinea – la Investiții și Proiecte Europene, iar  Ioana Mihăilă ar ocupa din nou portofoliul Sănătății.

Pe listă apar și cîteva nume noi. Corina Atanasiu ar fi propusă ministru al Educaţiei, la ministerul Muncii – Oana Ţoiu, la Interne – fostul prefect al Capitalei, Alin Stoica, la Ministerul Apărării – Nicu Fălcoi, la Finanțe – Dragoş Pîslaru iar  la Mediu- Mihai Goțiu. La ministrul Agriculturii ar fi propus George Căţean, la Dezvoltare, Lucrări Publice şi Administraţie – Ionuţ Moşteanu, Monica Berescu e propusă ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, la Cultură e nominalizată Iulia Popovici iar la  Tineret şi Sport – Tudor Pop.

Comitetul Politic al USR va aproba, duminică seara, lista de miniștri și programul de guvernare al cabinetului Cioloș.

USR propune, în programul de guvernare, patru măsuri urgente pentru reechilibrarea preţurilor la energie, printre care eliminarea accizei pentru energie electrică pentru şase luni şi acordarea de subvenţii temporare pentru CET-uri.

Sunt avute în vedere și o serie de măsuri urgente pentru gestionarea pandemiei de COVID, printre care un pact național pentru vaccinare, cu invitarea tuturor partidelor politice, mediului de afaceri, societăţii civile şi cultelor.

Printre  priorităţile de guvernare se mai află desființarea Secţiei Speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, eliminarea pensiilor speciale,  0 taxe pe salariul minim,  alegerea primarilor în două tururi de scrutin și un Parlament cu 300 de aleși.

FOTO: Inquam