Confidenţialitate

Bill Cosby, condamnat la închisoare între trei şi zece ani

Actorul Bill Cosby, o legendă a televiziunii americane, a fost condamnat marţi de un judecător din Pennsylvania, SUA, la o pedeapsă între trei şi zece ani de închisoare pentru agresiune sexuală şi a fost trimis imediat în detenţie, potrivit Agerpres.

La pronunţarea pedepsei, care va trebui executată în izolare, actorul de 81 de ani, găsit vinovat de un juriu în aprilie, nu a reacţionat.

Bill Cosby va putea formula o cerere de eliberare condiţionată după cel puţin trei ani de detenţie, solicitare ce va fi examinată de o comisie specială.

Dacă aceasta este respinsă, el o va putea reînnoi, însă este posibil ca, dacă toate cererile sale în acest sens vor avea aceeaşi soartă, să fie nevoit să stea după gratii în total zece ani.

Imediat după anunţarea condamnării, principalul avocat al lui Cosby a indicat că va face apel şi a cerut ca, în aşteptarea recursului, clientul său să fie lăsat în libertate sub cauţiune.

Cererea a fost respinsă de judecător. Imediat după aceea, Bill Cosby a părăsit sala de judecată cu cătuşe la mâini.

Înaintea pronunţării sentinţei, apărarea depusese deja o cerere ca actorul să poată efectua condamnarea la domiciliu, ministerul public răspunzând că acesta nu se află în situaţia să i se poată permite o astfel de formă de executare a pedepsei.

În luna aprilie a acestui an, actorul Bill Cosby a fost declarat vinovat, în toate cele trei capete de acuzare, de un juriu popular din Pennsylvania, în cadrul unui proces ce a durat aproape trei săptămâni şi în care starul american era acuzat că a agresat-o sexual pe Andrea Constand în 2004.

Actorul, cunoscut pentru interpretarea unui tată de familie iubitor în sitcomul “The Cosby Show”, a negat permanent acuzaţiile.

În vara anului 2017, un alt juriu a eşuat în a stabili un verdict împotriva actorului.

Numeroase femei l-au acuzat, în ultimii ani, de agresiune sexuală pe Bill Cosby, care a susţinut că toate relaţiile au fost consensuale.