Bilete vândute ilegal la JO din Londra

Comitetul Internațional Olimpic a deschis o anchetă legată de vânzarea ilegală de bilete la Jocurile Olimpice de la Londra.

Potrivit dezvăluirilor din presa internațională, tichetele s-au dat la prețuri de 10 ori mai mari decât cele normale.Potrivit publicației Sunday Times, în vânzarea ilegală de bilete ar fi implicați și membri ai comitetelor naționale olimpice și ai societății oficiale de vânzare a tichetele.

Printre cei care vindeau bilete la negru la prețuri de până la 10 ori mai mari s-ar afla și preşedintele Comitetului Olimpic Grec, Spyros Capralos. În plus, un oficial sârb ar fi oferit 1.500 de bilete în schimbul sumei de 99.000 de euro, iar o agenție oficială chineză ar fi vândut locuri cu 7.500 de euro fiecare.

Dacă se vor dovedi aceste nereguli, vor fi sancțiuni severe – avertizează reprezentanții Comitetului Internațional Olimpic.

Comitetele olimpice naționale din întreaga lume au primit în total 1,2 milioane de bilete la Jocurile Olimpice, cu mențiunea de a nu fi vândute în afara țării.