Confidenţialitate

Peste 30.000 de soldați ucraineni și 180.000 de soldați ruși au murit de la începutul invaziei rusești, arată ultimul bilanț | AUDIO

Peste 30.000 de soldați ucraineni au murit de la începutul invaziei rusești. Este primul bilanț oficial făcut de președintele Volodimir Zelenski în cadrul unui forum la Kiev. În tabăra Rusiei, 180.000 de soldați și-ar fi pierdut viața, a mai afirmat șeful statului ucrainean. Între timp, o nouă ofensivă a Rusiei este așteptată în această vară.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu a făcut public numărul soldaților răniți, însă a declarat că peste 30.000 de luptători ucraineni au fost uciși. 180.000 de soldați ruși ar fi murit în război și încă o jumătate de milion ar fi fost răniţi în lupte, a adăugat el citat de BBC.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe rus îl acuză pe Volodimir Zelenski că a mințit în legătură cu numărul de victime. Președintele ucrainean ar fi scăzut de mai multe ori cifra reală a pierderilor.

Volodimir Zelenski a mai afirmat în cadrul conferinței că se așteaptă o nouă ofensivă a Rusiei împotriva apărătorilor ucraineni la sfârşitul lunii mai sau la vară, dar Kievul are un plan de luptă.

Liderul de la Kiev este încrezător că în Congresul American se va aproba un nou pachet de asistență militară și financiară pentru Ucraina. Ajutorul este deocamdată blocat în Camera Reprezentanților de aleșii republicani.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Război Israel-Hamas: Armata israeliană a prezentat un plan pentru evacuarea populaţiei civile din zonele de luptă din Fâşia Gaza | AUDIO