Confidenţialitate

BILANȚ IGSU: Peste 1.700 de pompieri au intervenit, peste week-end, în situații de urgență

Zeci de persoane au fost salvate, sâmbătă și duminică, din nămeţi.

Sute de copaci şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de viscol, zeci de maşini au rămas temporar blocate în zăpadă, iar mai multe persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale au fost duse la spitale cu vehicule cu șenile pentru că ambulanţele nu au putut ajunge în anumite zone, din cauza zăpezii.

Sâmbătă şi duminică, peste 1.700 de pompieri au intervenit cu 700 de utilaje și mijloace tehnice, la 500 de cazuri din județele afectate de vremea rea – arată un bilanț prezentat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

În zona Bucureşti-Ilfov, ISU a trimis ieri după amiază, în jurul orei 16.00, un echipaj SMURD, însoțit de o șenilată pusă la dispoziție de CNADNR, la Oltenița pentru preluarea unui pacient cu probleme grave de sănătate, căruia i s-a asigurat transportul la un spital din Capitală.

În judeţul Brăila, pompierii salvatori au scos din zăpadă 18 autoturisme rămase blocate în trafic, în mai multe zone din județ.

De asemenea, s-a intervenit în cazul unui autoturism în care se aflau un copil și patru adulți, surprins de viscol între localitățile Bărăganul și Însurăței. Persoanele au fost preluate în siguranță de către un utilaj al serviciului voluntar pentru situații de urgență și transportate în localitatea Bărăganul.

În judeţul Buzău, mai multe persoane din 20 de autoturisme rămase blocate, din cauza viscolului, la Căldărușanca, pe DN 2, au fost preluate de către echipaje ale poliției, cu antemergător, și transportate în orașul Buzău.

Echipajele de pompieri au intervenit pe autostrada A2, în judeţul Călăraşi pentru deblocarea a 19 persoane aflate în două microbuze. Alte 33 de autoturisme au fost blocate în trafic în nouă localități din județ; au fost salvate 79 de persoane.

Paramedicii de la Detașamentul Medgidia, județul Constanța, au însoțit o șenilată pusă la dispoziție de CNADNR, pentru acordarea primului ajutor unei femei însărcinate, în vârstă de 24 de ani. O altă gravidă, de 21 de ani, a fost transportată în Bulgaria pentru a naște, la Silistra – era cea mai apropiată unitate spitalicească la care putea ajunge.

În judeţul Giurgiu, salvatorii au preluat din localitatea Stănești a unui bărbat de 64 de ani cu probleme cardiace. Pompierii au mers cu o șenilată pe o distanță de 30 de kilometri, persoana fiind preluată și transportată în siguranță la spital.

În judeţul Prahova, peste 300 de pompieri au fost angrenați în misiuni de deszăpezise la școlile din municipiul Ploiești.

În judeţul Vrancea, reprezentații serviciului voluntar pentru situații de urgență au intervenit, împreună cu administratorul drumului, pentru deblocarea a două autoturisme în care se aflau patru persoane, printre care şi o gravidă, rămase înzăpezite în localitatea Cotești.

Jandarmii montani și salvamontiștii din judeţul Braşov au intervenit pentru salvarea a două persoane rătăcite în zona din apropierea orașului Râșnov.