Bilanț de minivacanță: Pompierii militari au stins 240 incendii și au salvat 75 persoane.

În perioada 01-05 Iunie, peste 3500 de pompieri au fost la datorie, zilnic, pentru asigurarea raspunsului la solicitările persoanelor aflate în dificultate.

Astfel, la nivel național au fost derulate 5.034 intervenţii, salvatorii fiind solicitaţi la 240 misiuni de stingere a incendiilor, 4.310 cazuri SMURD (4.272 pentru acordarea primului ajutor calificat și 38 misiuni de descarcerare), precum și la 484 acțiuni pentru protecția comunităților.

De asemenea, în cele cinci zile, 4.306 persoane au fost asistate de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat și terapie intensivă mobilă, iar alte 75 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieții.

În această minivacanță, inspectorii de prevenire au desfășurat 138 de verificări pe linia prevenirii situațiilor de urgență la unități turistice și operatori economici din diverse domenii de activitate, iar din totalul acestora personalul specializat a identificat 27 de obiective care funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu.

De asemenea, pe timpul controalelor nu au fost constatate încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu, care să impună aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării obiectivelor verificate.

Pentru neregulile identificate în teren au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 53.000 lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS