Confidenţialitate

BIG BUILD 2016: Cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa

Habitat for Humanity construiește 40 de case în doar 5 zile pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii și 40 de ani de la înființarea organizației la nivel mondial. 800 de voluntari din 15 țări (SUA, Canada, Noua Zeelanda, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc.) și din companiile românești vor construi alături de familiile partener.

Alți 1,200 de voluntari vor lucra în pre-eveniment, la pregătirea șantierului și realizarea fundațiilor.

Big Build 2016 vrea sa devină cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat realizat vreodată în Europa. Cele 40 de case construite de voluntari in numai 5 zile vor fi ridicate in Bacău și vor fi atribuite către 40 de familii care au nevoie de ajutor. Evenimentul este realizat în parteneriat cu Kaufland România și este susținut de Europa FM.

Peste 5 milioane de români locuiesc în condiții severe de sărăcie, potrivit Eurobarometru 2011. Dintre aceștia 1,5 milioane sunt copii. 41,2% din populația țării nu are acces la apă în locuințe sau grupuri sanitare în casă, în timp ce media europeană este de 3,1%. Pe de altă parte, 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8%.

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 20 ani, timp în care a ajutat peste 64.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască.

Peste 30.000 de voluntari, internaționali și din companiile românești, au muncit până acum pe șantierele organizației.