Confidenţialitate

Bienala Națională de Arhitectură 2018 scoate la lumină proiectele arhitecților tineri – VIDEO

Ediția a XIII-a a Bienalei Naționale de Arhitectură este dedicată, ca toate evenimentele de anvergură din acest an, Centenarului Marii Uniri.

La ediția din acest an, Bienala Națională de Arhitectură se bucură de o participare record din partea tinerilor arhitecți, care-și prezintă proiectele gândite în ultimii cinci ani. Duminică, la Sibiu, la ora 18:00 va avea loc Gala secțiunii ”Diplome – Arhitecți în Afirmare”, eveniment precedat în prima parte a zilei și de o altfel de conferință, ”Arhitectura se învață de mic!”- o bursa de idei cu proiectele asociațiilor ce organizează ateliere cu copiii în toată țara și care deschis o altă perspectivă asupra arhitecturii.

Despre aceste evenimente cuprinse în Bienala Națională de Arhitectură 2018, dar și despre ceea ce se pregătește azi în Oradea, într-un interviu în exclusivitate la Europa FM cu arh. Adina Mastalier, directorul Bienalei Naționale de Arhitectură, arhitectul Octavian Neculai, curatorul secțiunii ”Diplome – Arhitecți în Afirmare”, arhitectul Ion Neculai, unul din invitații Conferinței “Arhitectura se învață de mic”.

Actuala ediție a Bienalei Naționale de Arhitectură a înregistrat o creștere semnificativă a numărului proiectelor înscrise în competiție (aproape 600), dar și al secțiunilor sale, acoperind astfel o arie mai largă de domenii și inițiative din domeniu.

Cele 11 secțiuni (Arhitectura rezidențială, Arhitectura construcțiilor publice, Restaurare. Consolidare. Clădiri restituite comunităților, Design Interior, Spațiul public intruziv, Rural, Arhitectura verde și energii alternative, Publicații de arhitectură, Fotografia de arhitectură, Evenimentul de arhitectură și strada ca scenă, Diplome – arhitecți în devenire) sunt organizate în 7 orașe în care arhitectura a avut realizări de marcă în ultimii doi ani: București, Brăila, Cluj, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș.