Confidenţialitate

Bienala Națională de Arhitectură 2018 marchează 100 de ani de Arhitectură în România

Ediţia a XIII-a, organizată de Uniunea Arhitecţilor din România, aproape dublează numărul de secțiuni, față de ediția anterioară, pentru a cuprinde mai bine complexitatea manifestărilor și a expresiilor contemporane ale arhitecturii, introduce generația arhitecților tineri în competiția națională și se desfășoară, concomitent, în mai multe orașe în strânsă legătură cu evoluția fenomenului arhitectural. Ediția 2018 multiplică evenimentele ce însoțesc secțiunile Expoziției-Concurs prin conferințe, dezbateri, expoziții și lansări de carte.

Secţiunile BNA 2018 sunt: ”Arhitectura rezidenţială”, ”Arhitectura construcţiilor publice”, ”Restaurare. Consolidare. Clădiri restituite comunităţilor”, ”Design interior”, ”Spaţiul public inclusiv”, ”Rural”, ”Arhitectura verde şi energii alternative”, ”Publicaţii de arhitectură”, ”Fotografia de arhitectură”, ”Evenimentul de arhitectură şi strada ca o scenă”, ”Diplome – arhitecţi în devenire”. Acestea se vor desfăşura pentru prima dată în opt oraşe din ţară: Bucureşti, Brăila, Cluj, Constanţa, Iaşi, Oradea, Sibiu și Târgu-Mureş

Arh. Adina Mastalier
, Directorul Bienalei Naționale de Arhitectură, explică la Europa FM ce aduce ediția din acest an și ce trebuie să facă arhitecții pentru a se înscrie până pe 10 iulie.