Confidenţialitate

Biden, după achitarea lui Trump: Democraţia este fragilă

Preşedintele SUA, Joe Biden, i-a îndemnat pe conaționali, sâmbătă seara, după achitarea predecesorului Donald Trump în Senat, să apere democraţia.

“Acest capitol în istoria noastră ne-a amintit că democraţia este fragilă. Trebuie mereu apărată”, a scris într-un comunicat actualul locatar de la Casa Albă.

În opinia sa, acuzația de instigare la insurecţie este “de necontestat”.

„Trebuie să fim mereu vigilenţi… Fiecare dintre noi are o sarcină şi o responsabilitate, ca americani, şi mai ales ca lideri, să apărăm adevărul şi să învingem minciunile”, a conchis Joe Biden.

La capătul a cinci zile de dezbateri, Senatul american a respins inculparea lui Donald Trump, în al doilea proces de impeachment care l-a vizat pe acesta, nefiind întrunită majoritatea necesară.

O condamnare ar fi permis Senatului să veteze pentru ca republicanul să nu mai poată candida în viitor pentru funcţia de preşedinte.

7 republicani s-au pronunțat în favoarea inculpării.

5 persoane au murit în violențele de la Capitoliu. La 6 ianuarie, simpatizanții lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului, în care era validată victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale.