Confidenţialitate

Bicicliștii dintr-un oraș din Spania ar putea să fie obligați să își facă RCA | VIDEO

Primăria orașului Zaragoza a anunțat că dorește să facă obligatorie asigurarea pentru toți bicicliștii și utilizatorii de scutere electrice. Două partide care susțin ideea au zis că vor să pună capăt „incertitudinii juridice” atunci când un biciclist este implicat într-un accident.

Organizațiile de bicicliști nu sunt deloc de acord, scrie Euronews.

Laura Vergara, care face parte dintr-un grup de susținere a bicicliștilor din Spania, spune că este o măsură disproporționată, deoarece nu există „statistici privind accidentele care să demonstreze necesitatea de a oferi o asigurare obligatorie”.

Ea spune că majoritatea oamenilor sunt deja acoperiți pentru accidentele de bicicletă prin alte polițe, cum ar fi asigurarea locuinței. Dar, dacă va fi aprobată, asigurarea bicicliștilor va costa cam 20 de euro pe an.

Ideea nu este nouă. În Elveția a fost aplicată până în 2012, apoi majoritatea firmelor de asigurări au inclus automat răspunderea pentru accidente de bicicletă în asigurarea de răspundere civilă.

Altfel, nicio altă țară nu o cere.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: shutterstock