Confidenţialitate

Bibilioteca din gară, inaugurată în Constanța

„Biblioteca din gară”, așa se numește proiectul lansat în premieră de Societatea de Căi Ferate din Constanța. Călătorii ajunși în gara CFR și care pleacă la drum își pot alege din biblioteca amplasată în apropierea caselor de bilete o carte pe care o pot citi în tren.

Ghiulfer Predescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Biblioteca din Gară” a fost inaugurată vineri, iar cărțile au fost donate de către angajații CFR Infrastructură Constanța. Asta nu inseamnă că nu se primesc și donații de cărți pentru iubitorii de lectură. Călătorii care ajung în Gara CF Constanța, pentru a nu se plictisi până la sosirea trenului, sunt invitați să își aleagă o carte din sutele de volume din diferite genuri literare. Biblioteca este amplasată în zona caselor de bilete, la ieșirea spre peronul 1.

Este o bibliotecă publică, din care călătorii pot împrumuta o carte care să îi însoțească până la destinație, dar, în care, la intoarcere, pot să și lase volumele pe care le-au citit, astfel încât să se bucure de ele și alți oameni. În Biblioteca din Gara Constanța, cei interesați pot găsi atât romane de dragoste sau polițiste, cât și literatură clasică, istorică, de artă sau pentru copii. De asemenea, călătorii străini pot găsi volume în limbile engleză și franceză.

(Fotografii: SRCF Constanta)