BIAS 2017: Acrobații în înaltul cerului, efecte pirotehnice și zboruri demonstrative cu elicoptere

Acrobații în înaltul cerului, efecte pirotehnice și zboruri demonstrative cu elicoptere, toate executate de unii dintre cei mai buni piloți din lume. Sâmbătă, 22 iulie, are loc o nouă ediție a celui mai mare spectacol aerian din România – Bucharest International Air Show.

Ziua de sâmbătă va fi una plină: începând cu ora 10.00 până la lăsarea serii, toți cei care vor merge pe Aeroportul ”Aurel Vlaicu” din Băneasa îi vor putea admira pe unii dintre cei mai buni piloți ai lumii. La eveniment participă 200 de piloți și parașutiști de elită din zece țări.

Echipa de acrobați Soloturk din Turcia se numără printre invitații speciali. De asemenea, Forțele Aeriene ale Poloniei vor evolua în premieră cu MiG29 Fulcrum și F16 Fighting Falcon.

Forțele Aeriene ale Ungariei evoluează cu Saab Jas 39 Gripen, aeronave moderne de vânătoare multirol, utilizate pentru toate operațiunile aeriene militare: atac la sol, lupte aeriene, recunoaștere etc.

Forțele Aeriene ale SUA vor evolua cu F 15 ”Eagle”, aflate în dotarea Gărzii Naționale a Statelor Unite. Aceste sunt aeronave de luptă tactică, destinate penetrării spațiului aerian inamic, pentru obținerea superiorității aeriene. Avioanele F 15 vor fi expuse și pe aeroport.

Forțele Aeriene ale Greciei vor participa cu Mirage 2000, avion de vânătoare francez, destinat misiunilor de luptă aeriană, atac la sol, recunoaștere etc. Aeronava Mirage 2000 va fi expusă la sol, sâmbătă, la BIAS 2017.

Forțele Aeriene ale Marii Britanii vor participa cu aronava de luptă Eurofighter Typhoon, faimos avion de forță, proiectat să asigure supremația aeriană. Aeronava va fi expusă la sol.

Forțele Aeriene ale Germaniei vor participa cu Eurofighter Typhoon și Tornado, avioane de luptă utilizate pentru toate operațiunile aeriene de atac, luptă, recunoaștere, etc. Aeronavele vor fi expuse pe aeroport, pentru public.

Spectacol unic al Iacărilor Acrobați

Pe parcursul evenimentului vor evolua celebrii Iacări Acrobați, unici pentru spectacolele lor aeriene care includ efecte pirotehnice, muzică și lumini.

Pe de altă parte, ”ediţia din acest an este dedicată intrării în dotarea Forţelor Aeriene Române a aeronavelor F-16”, a declarat directorul de comunicare al Companiei Aeroporturi București, Valentin Iordache.

Astfel, spectatorii vor avea șansa de a admira evoluțiile spectaculoase ale profesioniştilor din elita Forţelor Aeriene Române, care vor realiza adevărate demonstrații artistice de forță supersonică la manşa aeronavelor F-16 Fighting Falcon.

De asemenea, așii manșei din cadrul Forțelor Aeriene Române vor evolua cu aeronave MIG 21 Lancer, IAR 99 Șoim, IAR 316 B, IAK 52, IAR 330 PUMA, C 130 Hercules, și C 27 Spartan. Spectatorii vor putea urmări, de asemenea, şi exerciţiile de poliţie aeriană şi de sprijin pentru desant aerian, executate de Forţele Aeriene Române.

Spectacolul aerian este garantat de prezența așilor Aeroclubului României – Hawks of Romania, The Pelicans, White Wings, alături de paraşutiştii formaţiei Blue Wings, care vor desfășura în aer drapelul tricolor, de 400 mp.

Artiştii zborului acrobatic, austriecii de la Flying Bulls, vor evolua cu 5 aeronave unice: B 25 Mitchell, T 28 Trojan, Vought F4U Corsair și două Dornier Alpha Jets.

La BIAS 2017 participă și pilotul lituanian Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobaţie aeriană.

De asemenea, spectatorii îl vor vedea și pe celebrul Zoltan Veres, inclus încă din 1995 în lista celor mai buni piloți din lume.

General Aviation Exhibition

Pe lângă showul aviativ, sâmbătă și duminică va putea fi vizitată o expoziție statică, în cadrul căreia vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Şoim, C-27J Spartan.

Participanții vor putea vedea și un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R şi un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK.

Totodată, va fi organizat un stand de prezentare a ofertei educaţionale a Forţelor Aeriene Române.

 

Interviu cu Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS