Berlin: Președintele american Barack Obama se întâlnește cu Angela Merkel

Președintele american Barack Obama se întâlnește joi cu cancelarul german Angela Merkel. Liderul de la Casa Albă se află în Germania de aseară, unde a cinat deja cu Merkel.

Cei doi înalți oficiali vor vorbi despre viitorul acordului de liber schimb UE – SUA, în contextul alegerii lui Donald Trump președinte.

 

Două întâlniri de lucru sunt programate în capitala Germaniei. Se discută, pe lângă situația acordului de liber schimb, și despre amenințările venite din partea Rusiei, situația din Ukraina dar și problema schimbărilor climatice.

Într-o declarație susținută ieri, după o cină cu cancelarul german, Barack Obama a spus despre Merkel că este cel mai apropiat partener internațional pe care l-a avut în cele două mandate la Casa Albă.

Programul președintelui american nu se încheie aici. El va rămâne și vineri în Germania, unde la întâlnirile de lucru se vor alătura președintele francez Francois Hollande, premierul britanic Theresa May, premierul italian Matteo Renzi dar și cel spaniol Mariano Rajoy.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS