Berlin – Premiera mondiala a filmului ”Aferim!”

În capitala Germaniei are loc în această seară premiera lungmetrajului regizat de Radu Jude. Filmul – turnat alb-negru – a fost selectat în competiția oficială a Berlinalei.

Tot în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin – dar în secțiunea Panorama – va fi proiectat filmul ‘De ce eu?’, în regia lui Tudor Giurgiu. (AUDIO)

Cu mai bine de o lună înainte de a intra în cinematografele din țară, filmul lui Radu Jude, Aferim!, are astăzi premiera mondială la Berlin. În prezența actorilor şi a echipei de producţie, filmul va fi proiectat de la ora 16.00 (ora Germaniei), la Berlinale Palast.

trailer aferim

Aferim! este un film atipic pentru cinematografia românească. Acțiunea se petrece în Ţara Românească la începutul secolului al 19-lea. Pe scurt: un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Radu Jude și al său film se luptă pentru trofeul ‘Ursul de Aur’ cu producții realizate de Jahar Panahi, fraţii Dardenne, Nicolas Gonda şi Juan de Dios Larrain.

trailer de ce eu?

Un alt film românesc este prezentat astăzi publicului, la Berlin. De la ora 19 și 30 de minute are loc premiera oficială a lungmetrajului ‘De ce eu?’, în regia lui Tudor Giurgiu, film inspirat din cazul procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin a început pe 5 februarie şi se va încheia duminică. România a adus acasă marele trofeu în urmă cu doi ani, când pelicula Poziţia Copilului produsă de Ada Solomon a câştigat ‘Ursul de Aur’.